Ranking "Perspektyw"

Jesteśmy czternastym w Polsce i najlepszym liceum w Bielsku-Białej.

Miesięcznik "Perspektywy" już po raz 24. przeprowadził ranking liceów ogólnokształcących. Organizatorzy ocenili 1256 liceów, biorąc pod uwagę sukcesy w olimpiadach przedmiotowych - także na poziomie międzynarodowym, wyniki matury z przedmiotów obowiązkowych i wyniki matury z przedmiotów dodatkowych.

Nasze V LO uplasowało się na 14. miejscu. Rok wcześniej zajęliśmy miejsce 21., dwa lata temu - 20., a w roku 2019 - 13.

"Piątka" została również uhonorowana Złotą Tarczą - znakiem jakości, przyznawanym placówkom, które mieszczą się w pierwszych dwóch setkach rankingu.

Tym samym V LO okazało się być najlepszym liceum w Bielsku-Białej. W pierwszej setce wyróżnionych znalazły się również IV LO im. Mikołaja Kopernika (87. miejsce) oraz LO Katolickiego Towarzystwa Kulturalnego (89. miejsce). Złotą tarczę otrzymały także LO im. Stefana Żeromskiego (130. miejsce) i LO Zgromadzenia Córek Bożej Miłości (182. miejsce).

Cieszymy się naszym sukcesem. Jesteśmy dumni i dziękujemy nauczycielom i uczniom oraz całej społeczności szkolnej za pasję i zaangażowanie.

Zgłębiać wiedzę - nie jest łatwo, ale na pewno warto!